Kategórie
 
 
 
 
 
 

Spojila nás túžba vytvoriť rodinnú strojársku firmu. Dnes expandujeme na zahraničné trhy.

Náš príbeh sa začal písať v auguste roku 2017. Spoločnosť sme založili pod názvom Tradepoint group v malej kancelárii bez internetu, s jedným repasovaným počítačom a kávovarom od mamy ktorý sme dostali ako investíciu. Dnes spomíname na svoje začiatky, všetky úskalia, byrokraciu a budovanie strojárskej firmy na “zelenej lúke” od nuly a s vlastnými úsporami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Férovosť ako základ spolupráce 

Bez dôslednosti, starostlivosti a férovosti by náš biznis dnes nebol tam kde je. Spojilo nás nielen priateľstvo ale hlavne optimizmus a neutíchajúca vášeň pre vec. Rovnaký prístup vyžadujeme aj od celého tímu v našej rýchlo rastúcej spoločnosti. Svoju prvú predajňu sme otvorili V Bratislavskej časti Karlova Ves, avšak v marci roku 2023 dozrel čas aby sme vymenili staré priestory za nové. Dnes je spoločnosť TPG na ploche 1000 m2 a neustále rastie.


Dokonalé spojenie rozvážnosti a temperamentu

Rado po štúdiu na Univerzite Komenského pracoval v zahraničných korporátoch, avšak táto práca bola pre neho nudná a hľadal alternatívu. Rado mal od začiatku na starosti interné procesy, objednávky, komunikáciu so zahraničnými dodávateľmi a neskôr mu pribudlo zabezpečenie plynulej prevádzky predajne a eshopu. 

Andrej má inžiniersky titul na Žilinskej univerzite a bakalára inžinierstva na Technische Universität Dresden, kde okrem iného získal cenné vedomosti a skúsenosti v oblasti hydrauliky a pneumatiky. Andrej sa vďaka svojim získaným vedomostiam a temperamentu stará o rast a rozvoj TPG, zabezpečuje a riadi viacero veľkých kontraktov s kľúčovými klientmi, optimalizuje interné procesy a zvyšuje efektivitu výroby a údržby.


"2024" rok plný zmien

V roku 2024 sme otvorili servisné stredisko a rozšírili svoje služby o servis hydrauliky a výrobu. Od počiatku sme sa zameriavali najmä na predaj a služby spojené s technickým zabezpečením priemyselnej výroby. Postupným prehlbovaním vzťahov so zákazníkmi a prirodzeným vývojom, sme svoju činnosť postupne rozširovali a momentálne sa špecializujem na technickú expertízu v oblasti hydraulických, pneumatických, mazacích a priemyselných kvapalín. 

Tím TPG tvoria odborníci, z ktorí viac ako 30 rokov pracujú so zariadeniami pod tlakom a každý deň sa stretávajú so silou, ktorú toto slovo definuje. Spoločnosť si prešla dlhou cestou, ktorá nám pomohla získať množstvo skúseností a dnes našim zákazníkom ponúkame flexibilitu, kontrolu, stabilitu a istotu. Hydraulika je nesmierne náročná na presnosť, čistotu a tesnosť. Neodborné opravy prinášajú stratu výkonu, životnosti, kvality, času a Vašich peňazí.


Svoje skúsenosti odovzdávame študentom

Sme jeden tím a jedna rodina. Našou podmienkou pri zakladaní firmy bolo, aby sa naši zamestnanci cítili v práci príjemne a mali pocit, že ich názor je rovnako dôležitý ako názor majiteľov. Náš tím sa snažíme viesť s rešpektom a nie s rozkazom. Snažíme sa ich inšpirovať a spájať ich hodnoty s hodnotami firmy. 

Strojárom sa človek nerodí, vyžaduje si to značnú dávku znalosti a skúsenosti ktoré potrebuje načerpať už počas štúdia. Aj preto sa spoločnosť rozhodla dať možnosť mladým ľudom, ktorím v rámci praxe umožňujeme pracovať v kolektíve, aby sa im neskôr ľahšie podarilo etablovať na trhu práce - ideálne priamo u nás v TPG.


Prečo sa TPG rozhodlo expandovať na zahraničné trhy?

Od začiatku sme razili podnikateľskú teóriu v ktorej bude dôležitá spätná väzba od reálnych zákazníkov. Okrem spätnej väzby bola a je pre nás vždy dôležitá flexibilita a to nielen smerom k zákazníkom, kedy sa snažíme nájsť konsenzus ale aj smerom dovnútra firmy a investovať do svôjho tímu.

V začiatkoch bolo pre nás úspechom pár objednávok v priebehu mesiaca. Neskôr keď objednávky pribúdali a TPG zaznamenávalo svoj rýchly rast prijali sme prvých zamestnancov. Cieľom bolo aby rast nikdy nebol na úkor zákazníkov, ktorí sa na nás spoliehali. V roku 2022 prišiel prvý dopyt zo zahraničia a ten naštartoval úvahu o expandovaním do zahraničia. V roku 2023 sme sa rozhodli že TPG  expanduje do zahraničia. Vytvorili sme anglickú mutáciu eshopu a začali pribúdať nové objednávky od zahraničných partnerov.

Expanziou a rozšírením skladov chceme zabezpečiť aby sme vedeli ešte rýchlejšie reagovať na dopyty od našich zákazníkov. Aplikujeme automatické dopĺňanie skladu. Náš sklad bude nonstop prepojený na distribučné centrá a výrobné podniky našich dodávateľov/výrobcov a tým zabezpečíme plynulé dodávky.

Dlhodobým cieľom je pokračovať v rozširovaní prítomnosti a reputácie TPG na trhu ako spoľahlivého a dôveryhodného partnera pre mechanické komponenty a služby.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia