Kategórie
 
 
 
 
 
 

LocLine® – modulárny chladiaci systém z USA

LocLine® bol odpoveďou na dávny problém špecifický pre priemysel obrábacích strojov: Ako ľahko aplikovať chladiacu kvapalinu v mieste kontaktu s rezným nástrojom a kovom. V priebehu rokov sa koncepcia nastaviteľnej hadice rozšírila ďaleko za svoju prvú úlohu dodávky chladiacej kvapaliny.

Originálny modulárny hadicový systém

LocLine® bol odpoveďou na dávny problém špecifický pre priemysel obrábacích strojov: Ako ľahko aplikovať chladiacu kvapalinu v mieste kontaktu s rezným nástrojom a kovom.

Design bol jednoduchý a elegantný. Guľová a zásuvková zostava s dostatočným trením na vytvorenie hadice, ktorá ponúka neobmedzené polohovanie, plný prietok chladiacej kvapaliny, by sa neunavila, zostala na mieste a mohla by byť prispôsobená práci. Locline® bol a stále je číslo jedna v dodávke chladiacej kvapaliny pre strojníkov na celom svete.

V priebehu rokov sa koncepcia nastaviteľnej hadice rozšírila ďaleko za svoju prvú úlohu dodávky chladiacej kvapaliny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

História Loc-Line®

Po frustrácii z existujúcich produktov hadíc chladiacej kvapaliny na trhu, z ktorých všetky trpeli rôznymi nedostatkami, Arnold Lockwood prišiel s myšlienkou modulárnej hadice, ktorá sa stala Loc-Line®. Medzi nedostatky existujúcich produktov patrili kovové hadice chladiacej kvapaliny, ktoré nezostali tam, kde boli umiestnené a plastové hadice s kovovými polohovacími tyčami, ktoré sa zlomili.

V roku 1981 vznikla spoločnosť Lockwood Products s cieľom vyvinúť a distribuovať Loc-Line®. Prvé produkty boli odoslané v auguste 1983. Loc-Line® sa rýchlo stal štandardom pre dodávku chladiacej kvapaliny na celom svete a bol ľahko rozpoznateľný podľa jeho modrej a oranžovej farby a stále vysokej kvality.

Kde má Loc-Line® svoje uplatnenie?

Dnes je Loc-Line® stále lídrom v oblasti modulárnych hadíc a pokračuje v inováciách v oblasti modulárnych hadíc. Loc-Line® sa používa nielen ako hadica chladiacej kvapaliny, ale aj na prívod vzduchu, vákuové systémy na odstraňovanie dymu a prachu, poľnohospodárstvo, na použitie v tretích segmentoch vrátane polohovania kamier, svetiel a predmetov pre pomoc zdravotne postihnutých.

MODULÁRNY


Unikátny modulárny hadicový systém Loc-Line je plne ručne nastaviteľný v polohe aj v dĺžke.

BEZPEČNÝ


Ohýbanie nezmenšuje vnútorný priemer a nebude sa zalamovať ani unavovať ako medené rúrky.

FLEXIBILNÝ


               Loc-Line nemá vnútornú polohovaciu konštrukciu, ktorá by sa mohla zlomiť alebo obmedziť prietok kvapaliny.

Systém Loc-Line®: nekonečné kombinácie, vynikajúce výsledky 

 

 Pokračujúci rast zaznamenal rozšírenie používania Loc-line® do elektronického, vedeckého, grafického a drevospracujúceho priemyslu. Takmer v každej situácii, ktorá vyžaduje presné, ale nastaviteľné smerové prúdenie kvapaliny, vzduchu, vákua a polohy tretieho ramena, bude Loc-line® dokonalým riešením. So štyrmi priemermi hadíc1/4“,1/2“, 3/4“ a 2 ½“, ktoré vyhovujú mnohým aplikáciám a prostrediam, sa zákazníci stali rovnako rozmanitými ako kombinácie hadíc.

 

Hadice LOC-LINE sú vyrobené z kvalitného Acetalcopolymeru, ktorý je chemicky odolný voči ropným produktom, chladiacim kvapalinám a bežným chemikáliám. Niektoré diely LOC-LINE sa vyrába aj v prevedení odolnom proti kyselinám (žltá farba)

 

 

Materiálové špecifikácie:

Bežná kompatibilita Loc-line s polyesterovými produktami      Bežná kompatibilita Loc-Line s polyesterovými produktami

                                     

Zdroj: https://www.loc-line.com/files/catalog/Loc-Line.pdf

Originál kúpite priamo u nás:

https://www.tpg.sk/loc-line/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia